Specificaties van Starship Voyager

Arrow
Arrow
Shadow
ArrowArrow
Slider

Klasse:  Intrepid
Nummer: NCC-(Naval Construction Contract)74656
Gewicht: 700.000 ton
Dekken: 15
Lengte:  344 m.
Breedte:  130 m.voyager
Hoogte: 63 m.
Kruissnelheid: warp 6
Max. snelheid: warp 9,975
Bemanning: standaard : 150 (30 officieren, 120 crew)
max: 175
passagiers: 20 (+ 5 VIP’s)
Bouwplaats: Utopia Planitia
Gelanceerd: 2371 (sterrendatum 48038.5 )
Bewapening: 11 Phaser vuurinrichtingen
4 torpedobuizen (2 voor, 2 achter)
Shuttles: 3 standaard,  1 Deltaflyer (ontworpen door Tom Paris)
Holodekken: 2
Transporters: 2 voor bemanning, 2 voor vracht


De USS Voyager NCC-74656 was één van de vier van zijn soort, die met geavanceerde technologie, zich onderscheidt van andere schepen.. Zijn lengte is 344 meter en zijn breedte is 130 meter. Voyager is een intrepid-Klasse Starship.Dit schip kan twee honderd bemanning houden, hoewel slechts honderd vierenvijftig bemanningsleden werden aangeworven toen het de Badlands in werd gezonden om de Maquis te vinden. Het bemanningsaantal was enigszins verminderd door de frequente ontmoetingen met vijandige vreemdelingen of anomalieën in het Delta kwadrant. Om te compenseren, worden de nieuwe rekruten toegevoegd aan de posities die het vervullen vergen.

Er zijn vijftien dekken op voyager. Dek 1 die de bovenkant en dek 15 die het laagste dek is. De Brug, het centrum van alle verrichtingen, is op dek één. De belangrijkste bron van macht aan de systemen van het schip wordt op de dekken Tien en elf gevestigd die Hoofdtechniek zijn.

De schepen van de intrepid-klasse zijn nieuwe klassen van Starships met geavanceerde technologie. Het kost minder dan een Galaxy-Klasse schip. Het is gebouwd om zich tegen Cardassians, Maquis, en Borg te verdedigen.
Het starship is zeer manoeuvreerbaar en werd ontworpen voor tactische opdrachten

Sommige van zijn eigenschappen zijn zijn bioneurale gelpakken, systemen om isolineare bewerkers te verhogen, de motorgondels die hoge warp snelheid toestaat, en de  Medische Hologram voor noodsituaties, die ook geïnstalleerd is in deze klasse om de gezondheid van de bemanning in noodsituatiesituaties te behandelen wanneer de ingezetene Arts niet beschikbaar is. EMH is het belangrijkste medische personeel geworden van het schip toen Voyager’s originele arts tijdens hun ontmoeting met de Caretaker  werd gedood.

Één eigenschap, die geen van de andere schepen van de intrepid-Klasse hebben,  is het (tien keer nauwkeuriger) geavanceerde Laboratorium Astrometrics. De technologische vordering aan het schip met Borg-technologie werd toegevoegd tijdens de alliantie tussen Borg en de bemanning van Voyager in 2374, stardate 51003.7.

Zo geavanceerd als de intrepid-klasse is, zijn er twee minder belangrijke compensatie met de schepen: zij worden niet ontworpen voor families en de replicators zijn niet het betrouwbaarst van allemaal. Maar zoals alle sterrenschepen, omvat Voyager een reeks structurele systemen: zelfvernietiging, warp-core uitwerping, vluchtcapsules en een netwerk van jefferiesbuizen.


Dek 1

U.S.S Voyager NCC-74656 is een sterrenschip van de intrepid-Klasse. Zoals het geval met alle Starfleet schepen is, is de brug op Dek 1. Op de brug, verwerven de kapitein en haar hogere officieren instrument en sensorgegevens, hebben toegang tot de belangrijkste computer, analyseren situaties, en voeren de juiste acties uit. De brug zijn de hersenen van het schip

Het bruggebied is verfraaid met zilveren, grijze en chromen kleuren. De oppervlakten van de controle zijn zwart, met de gebruikelijke serie van gekleurde knoppen. Omdat de verfijnde computer aan boord alle routineverrichtingen bepaalt en kan uitvoeren, kunnen de opgeleide bemanningsleden het schip met een minimum aanslagen controleren.

Commandocentrum/bevelgebiedbridge10bridge11Net zoals met vorige ontwerpen , is de brug een grote ronde ruimte.  Voorin het viewscreen, met het commandocentrum in het midden van de ruimte. Deze bevat de stoelen voor de Kapitein, Kathryn Janeway, en de Bevelhebber, Chakotay. De stoel van de kapitein wordt gevestigd aan de rechterzijde, de stoel van de ‘first officer’ aan de linkerzijde. Tussen hen is een tactisch station, dat bij de aanraking van een knop kan verschijnen, waar zij de meest recente informatie kunnen aflezen.

Conn positie

Direct voor het bevelgebied is het vluchtcontrolemechanisme, of conn, dat door drie stappen naar beneden wordt betreden. Dit zorgt ervoor dat de conn ambtenaar niet de lijn van gezicht van de kapitein en de ‘first officer’ blokkeert. Op intrepid-Klasse schepen, is de conn één enkele post, die in een cirkelboog wordt geschikt. De conn-officier, Lt. Tom Paris is connstation voyagerverantwoordelijk voorzowel roer als navigatie. Een beweegbare stoel achter de console staat Paris toe om gemakkelijk van het ene eind van de lange post naar de andere te glijden. Hij kan hier de impulsmotoren, de stuwraketten, de traagheidsdempers, en het landingsgestel controleren. Ook is hij verantwoordelijk voor de shuttlevluchten en het dok. Wanneer een schip in baan is, verstrekt de conn informatie over weersomstandigheden in de atmosfeer van de planeet. Hoewel de besturing sterk geautomatiseerd is, is de conn altijd bemand, zodat wanneer nodig, de conn officier de besturing handmatig kan doen. De vaardigheid van de conn ambtenaar kan het verschil tussen het leven en dood van de volledige bemanning betekenen. De plichten van de conn ambtenaar splitsen zich in een aantal gebieden op. Hij of zij is verantwoordelijk voor het maken van richtingscorrecties. De connpost toont informatie van de lange afstandssensoren en van de belangrijkste informatie, die door allerlei afzonderlijke stations kunnen worden bevestigd en verfijnd. De connambtenaar controleert ook de prestaties van routineverrichtingen. Wanneer Voyager met worp reist, controleren de computersystemen van de conn de lange afstandssensoren om navigatiegevaren te ontdekken. De computer maakt automatische route correcties, maar de conn ambtenaar kan deze, indien nodig, tegen gaan.

OPS

Het ‘operations station’ (letterlijk: verrichtingenpost), of ops, is achter het Bevelgebied,aan zijn linkerzijde. Ops leest sensoren, heeft toegang tot de bibliotheek van het schip, wijst de energie van het schip en computertijd toe, en coördineert de activiteiten van de afdelingen van het schip. Op intrepid-Klasse schepen, worden conn en ops op verschillende gebieden van de brug gevestigd; bij de meeste Starfleet schepen werken deze twee posten als paar, zij aan zij, direct voor het bevelgebied.

Tactical Station

De tactische post is rechts van het bevelgebied. Lt. Commander Tuvok,de tacitical officier, is verantwoordelijk voor de veiligheid van het schip, wapens, aanvallende en verdedigings manoeuvres. Het bevelgebied, conn, ops en tactical kijken allemaal naar het viewscreen. Dit scherm kan de ruimte rondom het hele schip tonen; bovendien het toont communicatie transmissies, tactische info, en technische gegevens

De perimeter stations

Startend bij het viewscreen en met de wijzers van de klok mee, is de eerste post techniek. Van hier, kan Lt. B’Elanna Torres, Voyager’s Hoofd technicus, veel van de techniekfuncties van het schip controlerenen beheersen. De aanwezigheid van de hoofdtechnicus op de brug kan tijdens gevecht, technische, of diplomatieke situaties noodzakelijk zijn. Zoals op andere schepen, kunnen alle techniekfuncties vanaf de brug, indien nodig, worden gecontroleerd. Vanaf de techniekpost tot de ‘Captains ready room’ bevind zich aan de muur de ‘red alert’ flitser. Met de wijzers van de klok mee komt de tactische post(Tuvok)

Vanaf ‘Tactical’ zijn drie kleine stappen nodig om op het hoger gelegen gebied achter de commandostoelen te komen. Aan de rand van de tactische post, boven de trap bevind zich de deur naar de turbolift. Deze geeft toegang tussen de brug en de rest van het schip. Langs de volledige achtermuur van de brug, achter het bevelgebied, bevind er zich een aantal consoles, schema’s en schermen, die in drie verschillende gebieden worden verdeeld. In middelste gebied van de drie is een groot schema van het schip opgenomen. Hier is ook de secundaire techniekpost van de brug. Er zijn geen stoelen bij deze consoles.

Vanaf het midden van het schema, is de linkerkant van de brug vrijwel een spiegelbeeld van het rechter. De lay-out is identiek, maar de functie van enkele posten varieert. Over de ruimte van tactisch is de ops-post, die opnieuw onafhankelijk is en zijn eigen stoel heeft. Op  Voyager, wordt deze post gewoonlijk bemand door Ensign Harry Kim. Van ops, leid een trapje opnieuw tot het lagere voorniveau van de brug, die tot de deur van de briefingsruimte leidt, waar de officieren voor belangrijke besprekingen samenkomt, om besluiten te nemen. Op de muur naast deze deur is een andere ‘red alert’ flitser, en, tenslotte een wetenschapspost. Deze wetenschapspost is niet altijd bemand en hoofdzakelijk gebruikt wanneer ops de steun van supplementaire sensorlezingen of bibliotheekonderzoek vereist.

Briefing Room

Briefing3De instructiekamer is waar kapitein Kathryn Janeway met haar officieren overlegd over de missie van het schip, belangrijke zaken en alle andere dingen waar overleg voor nodig is. Het is de plek waar de kapitein haar orders geeft aan haar officieren die zij op hun beurt doorgeven aan de mensen in hun afdeling. De instructiekamer wordt ook gebruikt om de bemanning op de hoogte te brengen van nieuwe informatie die tijdens een missie binnen gekomen is. Bijeenkomsten die hier gehouden worden zijn niet alleen om orders uit te delen of om nieuwe informatie mee te delen, maar ook voor de kapitein om terugkoppeling te krijgen van elke afdeling over de stand van zake en om dingen aan de kapitein te rapporteren die nog niet kenbaar gemaakt zijn. Dit is de plek waar zowel de kapitein als de officieren informatie vergaren. Meestal duren de bijeenkomsten in deze ruimte niet lang.

Briefing2De instructiekamer op de U.S.S Voyager NCC-74656 is gelocaliseerd op dek 1 aan de linkerkant van de brug. De stoel van de commandant is het dichtst bij de ingang naar de instructiekamer. Omdat het vlak naast de brug is, is het makkelijk voor de kapitein om een korte bijeenkomst te houden als he tnodig is om de zaken nogmaals te overdenken en om te discussiëren over een eventuele andere aanpak als de huidige niet werkt.

briefing1Het grootste kenmerk is de elliptische gevormde tafel waar normaal zeven stoelenomheen staan. De plaats aan het hoofd van de tafel is voor kapitein Janeway. Achter haar is een boogvormig raam waardoor de voorbijsuisende sterren te zien zijn terwijl het schip door de ruimte reist. Aan beide zijden van dit raam hangen zilveren kunstwerken aan de muur. De deur die van de instructiekamer toegang geeft tot de brug is aan de linker kant van de kapiteinsstoel. Hiertegen over is ook een uitgang. Ook is hier een displayconsole aan de muur bevestigd waar informatie op te vragen is, zoals bijvoorbeeld kaarten of berichten.


Dek 2

messhall– Mess Hall. De voormailige prive eetkamer van de Captain Janeway is door Neelix veranderd in een keuken, en eetgelegenheid voor de bemanning!
– Laboratorium
– Sensor Gear
– toegang tot de vluchtcapsules


Dek 3

– vertrek van Captain Janeway.
– VIP en andere bemanningsvertrekken
– Photon Torpedo lancering systeem


Dek 4

– Transporter Ruimte:
It has a 2 personnel transporter and 2 cargo transporters. There is also four small emergency evacuation Transporters available for one way transport of the ship only.
– Phaser Maintenance
– Sensor Gear
– toegang tot de vluchtcapsules


Dek 5

sickbay sickbay1– Sickbay(/ziekenboeg):
Op Voyager, is de holografische dokter hier de verantwoordelijke die zorgt voor de gewonden.
– Sensor Gear
– toegang tot de vluchtcapsules


Dek 6

holodeck– Holodecks.
– wapenopslag
– Hulpdeflector
– Hulp Computer Core
– toegang tot de vluchtcapsules
– Deuterium (Matter) verwerking
– Consumables Resupply Connectors
– Ensign Harry Kim’s vertrek.


Dek 7

vertrekken van het beveiligingspersoneel.
– Hulp Computer Core
– Upper Cargo Bays 1 & 2
– Laboratoria
– Thruster toegang
– toegang tot de vluchtcapsules
– Deuterium Tanks
– Warp Engine Core Injector toegang
– Hargrove’s en Lieutenant Lota’s vertrekken


Dek 8

– Deuterium verwerking
– Port/Starboard/
– Forward Docking Ports
– ODN/EPS Main Trunks
– Lower Cargo Bays 1 & 2
– Warp Engine Core
– Aft Work Pod Storage
– Kes’s vertrek


Dek 9

– Cargo Loading Doors
– Upper main Shuttle bay
– Laboratoria


Dek 10

– astrometricsAstrometrics2 Astrometrics1Astrometrics3
– Main Shuttle Ramp
– Shuttle-& Additional Cargo Bays
– Forward Photon Torpedo Launcher
– Primary Computer Core
– Warp Core
– Main Navigational Deflector
– Secondary Warp Core


Dek 11

– Main Engineering

– Voyager’s warp drive systeem
– Main Computer Core
– Main Navigational Deflector


Dek 12

engineering5– Navigatie Control-Section B-7
– Antimaterie Tanks
– Warp Engine Core
– Reserve Warp Engine Core
– toegang tot de vluchtcapsules


Dek 13

– Main Deflector
– Aft tractor beam
– Labs
– vluchtcapsules
– Secondary ODN/EPS conduits


Dek 14

– Reserve Warp Engine Core
– toegang tot de vluchtcapsules
– Ground Hover Footpad
– Antimatter Processing


Dek 15

– Ground Hover Footpads
– Antimatter Loading Port
– Forward Tractor Beam Emitter