De Borg
De borg komt van oorsprong uit het borgDelta Kwadrant. De borg zijn een cybernetische levensvorm van duizenden jaren oud die deels biologische en deels kunstmatig zijn. Technologisch zijn zij veel verder dan de Starfleet. De eerste confrontatie tussen de federatie en de borg was op circa sterrendatum 42.761 (2365) De USS Enterprise NCC-1701-D werd door de entiteit bekend als “Q” naar het delta kwadrant verplaatst tegenover de borg.

De Borg heeft een uniek doel, namelijk ‘de consumptie’ van technologie, in plaats van rijkdom of politieke expansie, zoals de meeste soorten proberen.
Volgens hun woordvoerder, in de vorm van een geassimileerde Captain Jean-Luc Picard, wil de Borg alleen “de kwaliteit van het leven” van de soort die zij assimileren te verbeteren. Androids, bijvoorbeeld zijn vrijwel direct geïmplanteerd met bio-chips die de verbinding tussen hun hersenen tot een collectieve bewustzijn maakt.Dit gaat via een unieke subruimte frequentie die door elke drone wordt uitgezonden.
Dit collectieve bewustzijn wordt ervaren door de Borg als “duizenden” stemmen. Ze hebben een collectief bewustzijn , maar zijn zich niet bewust van zichzelf als afzonderlijke individuen. Daardoor hebben ze nooit enkelvoudige voornaamwoorden, die verwijzen naar zichzelf, maar altijd in de vorm bijvoorbeeld : “Derde van Vijf,” Zeven van Negen (Seven of Nine)

De Borg krijgen alleen energie voor het besturen van hun technologische systeem via een energie-conduit-poort. Hun bio-chips maken organische voedingsstoffen die nodig zijn. Een van de vele voordelen die hun collectieve bewustzijn biedt is bijvoorbeeld het ogenblikkelijk aanpassen van hun schild en faser frequentie tijdens gevechten. Ze zijn ook in staat om hun enorme kubus met de kracht van hun collectieve gedachten te repareren.

de Borg Queen

queen4De raadselachtige Borg Queen is de centrale plaats van het Borg collectief. Zij brengt orde in de legioenen van de stemmen binnen de Hive-mind, en voorziet in een gemeenschappelijk richting – net als de koningin van een insecten kolonie. Ze bevindt zich vooral op Unimatrix One in het Delta Kwadrant, maar verlaat regelmatig de thuisbasis om deel te nemen aan bijzondere assimilatie’s.

De Borg Queen heeft een unieke persoonlijkheid en een gevoel van individualiteit dat bij de normale Borg darren zijn niet toegestaan. Ze is meestal degene die “spreekt” voor het ‘Collective’ in situaties waarin contact met buitenstaanders het beste gedaan kan worden door een persoon. Maar voor de Borg Koningin zijn de begrippen “Ik” en “wij” gelijk aan elkaar. In haar eigen woorden, zij is “one who is many.”

queen2De koningin besteedt veel van haar tijd in haar “lair” ; haar hoofd en de queen3wervelkolom die verblijven in een speciale nis. Als ze wil verschijnen wordt haar, voornamelijk kunstmatige, lichaam in elkaar gezet. De armen, benen en romp zijn geheel synthetisch, terwijl het hoofd en schouders organisch zijn,met cybernetische implantaten.

De eerste Federatie gegevens over de Borg koningin zijn verzameld door Magnus en Erin Hansen, twee exo-biologen die de borg een aantal jaren hebben bestudeerd vanafhun schip de U.S.S. Raven. Uiteindelijk zijn zij met hun dochter Annika (Seven of Nine!) geassimileerd, waardoor de gegevens helaas niet bij starfleet zijn gekomen. De gegevens zijn ongeveer 20 jaar later wel gevonden door Voyager.(zie aflevering: the raven, seizoen 4)

Seven of Nine (waarschijnlijk de eerste mens ooit die was geassimileerd) wordt ongeveer 2 jaar na haar komst op voyager, door de Borg Queen teruggelokt naar het Collective. Ze beveelt Seven of Nine Nanoprobes te programmeren om het menselijk ras, species 5618, uit te roeien. Seven of Nine weigert hieraan mee te helpen, en wordt later bevrijdt door Janeway.

In 2376-2377, was de koningin bezig met een obsessieve zoektocht naar de frequentie van Unimatrix Zero, een soort droomwereld waar een aantal borg drones terecht kwamen terwijl ze aan het regenereren waren. Ze wilden een einde maken aan het rijk, omdat de drones in staat waren hun identiteit als individuen te achterhalen. Ondanks dat ze alles weer vergeten waren als ze wakker werden.vond de koningin het een bedreiging voor haar controle over de Hive. Dankzij de tussenkomst van de Voyager, kreeg de Koningin haar zin, maar niet precies hoe ze het wilde: Unimatrix Zero werd stilgelegd, maar de drones die in Unimatrix Zero waren herwonnen hun individualiteit in de fysieke wereld en begonnen een verzetsbeweging tegen het Collectieve.

In 2378 had de Koningin nogmaals een noodlottige ontmoeting met de Voyager, waarbij een toekomqueensstige versie van Kathryn Janeway terug kwam in de tijd, van het jaar 2404, met technologie die kan helpen zich te verzetten tegen de Borg tijdens het gebruik van een Transwarp Hub als een snelle weg naar huis. De koningin was benaderd door Admiral Janeway met een “aanbod” – de Koningin te helpen voorkomen dat Voyager de Transwarp Hub zou vernietigen, in ruil daarvoor zou het schip een veilige doorgang naar het Alfa Kwadrant krijgen. Maar de koningin wilde meer; de technologie van de toekomst assimileren. De koningin dacht dat ze had de overhand toen ze d admiraal had geassimileerd, maar het bleek dat de oudere Janeway was geïnfecteerd met een neurolytic pathogeen dat zou lijden tot de verwoesting van de Koningin en Unimatrix One.

De omvang van de schade aan de Borg in zijn geheel, en hun status als een voortdurende bedreiging voor de Melkweg, zijn nog onbekend op dit moment.