Naam/aanduiding: Captain Katryn JanewayJaneway
Geboorte datum: 20 mei 2332
Geboorte plaats: Bloomington, Indiana, North America
Familie: vader: admiral Edward Janeway
moeder: Gretchen Janeway
zussen: Phoebe
verloofde: Mark
Ras: mens
Opleiding: Starfleet Academy
Werk: science officer op de U.S.S Batani, onder leiding van admiral Paris
Voorafgaand – Wetenschaps officier onder admiral Paris op de U.S.S. Al-Batani, Arias missie.

Arrow
Arrow
ArrowArrow
Slider

2371 – Het commando gekregen over de U.S.S. Voyager, een nieuw sterreschip van de Intrepid klasse. Het schip verdween in de Badlands tijdens een achtervolgingsmissie van een Maquis schip.

2374 – Contact hersteld met Starfleet via een buitenaards relay station. Gerapporteerd werd dat Voyager gestrand is in het Delta Quadrant en het grootste deel van de bemanning nog in leven is.

Janeway is een sterke kapitein die niet bang is om kansen te pakken, terwijl haar intelligentie, medeleven, toewijding en diplomatie haar respect en erkenning als één van de beste mensen binnen Starfleet heeft opgeleverd. Haar talenten van techniek en wetenschap geven haar de kennis die nodig is om zelf mee te helpen; op deze manier heeft zij meerdere malen de neiging getoond om tegen de regels van Starfleet in mee te gaan met onderzoeksteams naar onveilige plekken. Ze wordt liever met “kapitein” aangesproken dan met “sir” of “Ma’am”. Naast de vakken wiskunde en verschillende natuurkundige vakken heeft zij ook vakken als chromo-taalkunde, American Sign Language en gebarentaal van de Leyron.

Kapitein Janeway is kapitein van de U.S.S. Voyager NCC-74658 van de Intrepid klasse met een bemanning van 141, een bio-neuraal bedrading en een holografische dokter. Tijdens een poging om een Maquis schip uit de Badlands te redden, transporteerde de Caretaker beide schepen 70.000 lichtjaren van de aarde vandaan en de bemanningen moesten de krachten bundelen om weer thuis te komen.

Als ontspanning gaat Janeway graag naar het holodek om aan een rollenspel deel te nemen of voor een normaal recreatief programma, zoals een Gotische roman, skiën of zeilen. In haar jeugd op het roerige platteland van Indiana speelde ze tennis. Op 12 jarige leeftijd liep ze eens 7 km door een onweersbui terug naar huis na een verloren wedstrijd. Ze heeft niet meer echt getennist sinds 2354, als lid van het tennisteam van haar middelbare school. Als kind deed ze ook aan ballet en voerde op 6 jarige leeftijd de “Dying Swan” op, maar in al haar activiteiten – velen daarvan opgedrongen door haar ouders – heeft ze nog nooit een muziekinstrument bespeeld. Ze heeft dit feit altijd toegeschreven aan haar zus, die altijd de artiest van de familie was.

Kapitein Janeway heeft in haar leven één zware depressie gehad, toen haar vader stierf onder de ijskap op Tau Ceti Prime, midden jaren 2350. Ze was bedlegerig van verdriet totdat haar zus uiteindelijk tot haar doordrong met het feit dat ze het moest accepteren en verder moest leven en Kathryn letterlijk uit het bed trok. De kapitein heeft dank naar haar vader uitgesproken dat hij haar dwong om zelf haar weg te vinden en haar niet van het leven afschermde.


mulgrewNaam: Kate Mulgrew (Katherine Kiernan Mulgrew)
Geboorte datum: 29 april 1955
Geboorte plaats: Dubuque, Iowa
Familie:vader: Joan Kiernan Mulgrew
moeder:
man: Tim Hagen
kinderen: Ian Thomas, Alexander James
Nationaliteit: Amerikaans
Opleiding: Wahlert Highschool
Stella Adler Conservatory
New York University
Werk: actrice

Arrow
Arrow
Shadow
ArrowArrow
Slider

Op 17 jarige leeftijd verliet Kate haar thuis en reisde naar New York om een studie acteren te gaan volgen aan de New York University. Aan het eind van haar eerste jaar verliet Kate de universiteit om voltijd te gaan acteren. In die tijd was Kate ook toegelaten tot het Stella Adler Conservatory. Kate beschouwd Stella nog steeds als degene die haar heeft leren acteren. Ze herinnert zich nog steeds de recht-door-zee aanpak van Stella en haar hoofdmotto: discipline.

Kate ging op bezoek bij de casting director van de soap opera “Ryan’s Hope” van ABC. Zonder auditie te hoeven doen werd Kate direct ingehuurd.  Alles wat ze daarvoor had hoeven te doen was vertellen over haar leven en haar ambities, en de casting director wist dat ze Mary Ryan gevonden had. Kate speelde toen ook al de rol van Emily in de amerikaanse Shakespeare productie van “Our Town” in Stamford, Connecticut. Op 23 jarige leeftijd speelde Kate de rol van Kate Columbo in de serie “Mrs. Columbo”, die ook geproduceerd werd onder de naam “Kate Loves A Mystery”. In 1979 won ze een Golden Globe nominatie voor beste actrice voor die series. Enkele andere films waar Kate in speelde zijn: “Throw Momma From the Train” met Danny DiVito en Billy Crystal, “A Stranger Is Watching”, “Love Spell”, “Remo Williams: The Adventure Begins”, “Camp Nowhere” en de eerste film die zij op 18 jarige leeftijd maakte, “Alien Lover”.

Onder haar televisieoptredens vallen onderander: “The Manions Of America” met Pierce Brosnan, de rol van Dr. Joanne Springsteen in de serie “Heartbeat”. Deze serie won een People’s Choice Award als beste drama. Kate ging verder met een optreden naast James Garner in de komedieserie “Man of the People”. Verder heeft ze gastrollen gespeeld in “Cheers”, en speelde ze de rol van een aan alcoholverslaafdevrouw in “Murphy Brown”.

Kate is zowel toegewijd katholiek als Iers; dat laatste had je misschien kunnen raden als je Kate’s eerste optreden in “The Late Show with Conan O’Brien” hebt gezien, waarin Kate de jig (een soort schotse dans) doet. In april 1999 trouwde Kate met Tim Hagan, een voormalig commissaris van Cuyahaga County, Ohio en verdeelde ze haar tijd tussen twee huizen in Los Angeles en Cleveland, waar zij woont met haar man entwee zonen.