In het kort:

De  U.S.S. Voyager en een Maquis schip worden naar de andere kant van de melkweg geslingerd. Omdat ze geen andere keus hadden dan het station van de Caretaker te vernietigen, moesten de bemanning van de U.S.S. Voyager en de Maquis in het Delta quadrant blijven en hun weg naar huis zoeken.

Na één jaar op zoek naar huis te zijn, ontmoette de bemanning het buitenaardse ras Sikari. Zij hadden een technologie waarmee Voyager 40.000 lichtjaren in één seconde af kon leggen. Janeway kreeg echter geen toestemming om deze techniek te gebruiken toen zij hier om vroeg. Tegen de orders van kapitein Janeway in, namen Tuvok, Torres, Carey en Seska de technologie toch mee maar zij slaagden er niet in om deze met succes op Voyager toe te passen.

Aan het eind van het jaar 2372 is Voyager gedwongen om verder te gaan zonder de kapitein en de 1eofficier, omdat zij niet in staat waren om een geneesmiddel te vinden voor een virus dat zij opgelopen hebben door een insectenbeet. Maar nadat zij de hand hadden weten te leggen op een tegengif van een vrouwelijke Vidiiaanse dokter, kon Voyager weer op weg naar het Alfa quadrant met de kapitein en 1eofficier.

Maanden later komt Seska, voorheen een Cardassische spion, terug om de controle over Voyager over te nemen. De bemanning wordt van het schip verdreven. Zij worden gedwongen om op een planeet in het Delta quadrant te leven totdat luitenant Paris en de dokter de controle over het schip terugwinnen.

Toen kwam het moment waar de hele bemanning bang voor was. In het jaar 2373 gingen zij de ruimte waar de Borg heer en meester waren. Maar het moreel verbeterde toen bleek dat de Borg kwetsbaar waren voor een buitenaards ras dat vanuit een ander deel van de ruimte een invasie uitvoerde. Kapitein Janeway vormde een aliantie met de Borg. Het werd geen gemakkelijke aliantie, zoals Chakotay al voorspeld had; de Borg is net als een schorpioen. Het zit in hun natuur om anderen te assimileren. Maar alle gevaren en risico’s die bij de aliantie hoorden, verdwenen toen één van de bemanningsleden van Voyager het schip door de Borg ruimte stuurde – tien jaar dichter bij huis.

Een jaar later werkt de bemanning van Voyager aan een nieuwe geavanceerde techniek, de quantum slip aandrijving, welke hen direct thuis zou kunnen brengen. Helaas werkte deze techniek niet helemaal zoals bedoeld was, met als resultaat dat het schip een noodlanding moest maken op een met ijs en sneeuw bedekte planeet. Alleen Chakotay en Harry Kim zagen kans om in een shuttle thuis te komen. Vijftien jaar later kregen zij last van schuldgevoelens over wat er met hun medebemanningsleden gebeurt was. Hierdoor stuurde Harry Kim phase correcties naar een Voyager in de geschiedenis om te voorkomen dat zij de techniek bleven gebruiken waardoor hij hun levens redde. Hij kreeg het wel voor elkaar om Voyager tien jaar dichter bij huis te krijgen.

In het jaar 2376 was er weer een kans om contact te maken met Starfleet met de hulp van luitenant Reginald Barclay. Deze keer waren zij in staat om verbaal met elkaar te communiceren.

Uiteindelijk konden zij, met de hulp van admiraal Janeway, in het jaar 2377 eindelijk hun thuiskomst vieren. Door het vernietigen van een aantal Borg schepen en terug te keren in het alfa quadrant.